<img src="https://trc.taboola.com/1298824/log/3/unip?en=page_view" width="0" height="0" style="display:none">
Tilbage til oversigten

Risika update - Marts

  • Update
Kristoffer Ekelund Gerdes
1 apr. 2020

17. marts 2020

 

Corona-virussen har allerede haft stor påvirkning på Danmark og det danske erhvervsliv. I disse tider, hvor vi skal passe på hinanden og vores helbred, er det også vigtigt at sikre sig, at jeres kunder kan betale deres regninger, da mange brancher bliver påvirket af denne pandemi.

Hos Risika har vi selvfølgelig fulgt regeringens retningslinjer, og har valgt at alle medarbejdere arbejder hjemmefra de næste 14 dage. Selvom vi sidder hver for sig, så får vi stadig lavet en masse gode ting, som kan hjælpe dig og din virksomhed, i den turbulente tid, der ligger foran os. Du kan også læse vores nye blogpost, angående hvordan du kan minimere tab i disse hektiske "Corona-tider".

Vi har nogle opdateringer klar, som både kan hjælpe dig med at være på vagt overfor de virksomheder, som kan være hårdest påvirket af COVID-19 og derudover et par mere generelle forbedringer til vores kredittjek.

 
Opdateringer relateret til Corona-risiko: 
  • Vi har lavet et opmærksomhedspunkt på likviditetsgrad, så du nemt kan se, om en virksomhed har en fornuftig likviditet og dermed kan klare en stærk nedgang i efterspørgslen. Likviditetsgraden vurderes generelt at være stærk, hvis den overstiger 150%. Har en virksomhed en likviditetsgrad på under 100%, vil det i disse tider kunne være et reelt faresignal. Likviditetsgraden fortæller noget om virksomhedens forhold mellem dens omsætningsaktiver og kortfristede gæld.


Da Corona-virussen truer, så er der mange brancher, som står til at tabe mange penge pga. nedgang i aktiviteten. Dette er f.eks. flybranchen, transportbranchen og hotel- og restaurationsbranchen. Da efterspørgslen på disse ydelser falder, falder virksomhedernes omsætning også, hvilket i sidste ende skader deres likviditet.

  • Vores nye COVID-19 opmærksomhedspunkt er tilføjet på virksomheder, som enten er presset på likviditeten, befinder sig i en branche med høj risiko for nedgang i efterspørgslen, eller hvor begge dele er gældende.

Skærmbillede 2020-03-13 kl. 09.49.25


Selvom regeringen er i gang med at arbejde på en række hjælpepakker til de hårdtramte brancher, så er det stadig vigtigt at tjekke dine kunder grundigt igennem, inden I giver dem kredit.
 

Udover at have fokus på virussen, så har vi også lanceret en forbedring af vores nøgletalsmodul.

Avanceret nøgletalsmodul

Vi lancerer nu et nyt og væsentligt forbedret nøgletalsmodul, der indeholder 15 specifikt udvalgte nøgletal, der kan bruges i jeres kreditvurdering af kunder. Flere af tallene er allerede indarbejdet i vores kreditmodeller, mens andre er helt nye beregninger. Skulle du være en af vores kunder, der anvender vores API, så leverer vi nu næsten 40 forskellige nøgletal, hvilket du kan læse mere om her: https://api.risika.dk/docs/#financial-ratios.

Afslutningsvist gør vi opmærksom på, at 3 af nøgletallene er afhængige af omsætning, hvorfor der på en del virksomheder vil blive vist “N/A” ud for disse som følge af manglende omsætningstal.

Risika avancerede nøgletal

 

Det er også blevet muligt at overvåge svenske virksomheder på vores platform. Ligeledes er overvågning af norske virksomheder er lige på trapperne.

Hvad kan du se frem til?
  • Vi arbejder nu intensivt på at få udviklet vores tinglysningsdata, så alle med planerne “standard” og derover får direkte adgang til oplysninger fra tinglysningsregisteret. Al data vil ligeledes være tilgængelige i vores API som et tilkøb.
  • Vores udviklere har de seneste uger arbejdet intenst på at finde domæner, websider og telefonnumre på mange flere virksomheder i Skandinavien. Vi forventer at have disse data live på Kredittjek-siden samt ved udtræk fra vores filtreringssystem inden for 3 uger.
Det var alt fra os af denne omgang. Pas på jer selv derude. 
 
De bedste hilsner, 
Risika teamet