<img src="https://trc.taboola.com/1298824/log/3/unip?en=page_view" width="0" height="0" style="display:none">
Tilbage til oversigten

Sådan navigerer du i krisen med Risikas nye energi highlights!

Michelle Bendix
11 jan. 2023

I takt med at hele verden står over for en energikrise, skal de danske virksomheder nu finde kreative løsninger til at navigere i de nye økonomiske realiteter. En analyse fra SMVdanmark viser nemlig, at virksomheder skal tilpasse deres forretningsdrift, da hver fjerde virksomhed i industri-, råstof- og forsyningsbranchen er enten afhængige eller kritisk afhængige af gas, hvilket kan have en stor økonomisk påvirkning af deres evne til at betale kortfristet gæld. 

 

 

Efterhånden som adgangen til ressourcerne er blevet dyrere, vil det lægge et yderligere pres på virksomhedernes egen bundlinje og derfor er det nu vigtigere end nogensinde, at tjekke op på dine kunders likviditetsbudget. De høje el- og gaspriser kan have en negativ effekt på dine kunders betalingsevne. 

 

Mange virksomheder står til en ekstraregning på flere millioner kroner på grund af stigende
elpriser. En regning, som har en kort betalingsfrist, hvilket kan være en udfordring, for en i
forvejen, presset likviditet.
På tværs af energiressourcer, er prisen eksploderet siden 2019.
Grafen nedenfor viser eksempelvis, at den enkelte  købmand kan opleve en stigning på hele
300% af elprisen siden 2019, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for mange virksomhedsejere
og kan påvirke deres mulighed for at betale deres regninger. 

 

Skærmbillede 2022-12-20 kl. 10.33.55

 

Nedenfor vil vi gennemgå Risikas nye energi-highlights, som netop sætter fokus på, hvilke variable du skal være særligt opmærksom på hos dine samarbejdspartnere og kunder.  

 

 

Vores energi-highlights er fordelt på tre forskellige scenarier 

Skærmbillede 2023-01-11 kl. 12.30.15

 

 

Hvornår skal man reagere?

 

Hvis virksomheden både er i en industri, der er særligt eksponeret for øgede energipriser OG virksomheden har en presset likviditet, bør man stærkt genoverveje om man skal fortsætte eller igangsætte et samarbejde.   

 

 

Der ses en generelt stigning i konkurser 

 

Det kan være risikabelt at handle med virksomheder, der har stor sandsynlighed for at gå konkurs. Hvis du tilbyder kredit til dine kunder, kan konkurser medføre store tab for din forretning. Vi har lavet en dybere analyse af industrier samt geografiske områder, der viser, at især virksomheder indenfor transport og godshåndtering har oplevet en stigning i antal konkurser med en ændring på hele 82.76% fra 2020 til 2022. Region Midtjylland er med en stigning på 99% den region, der har oplevet den største stigning. Stigningen ligger væsentligt over landsgennemsnittet på 56%.



Vi har nye highlights til dig (1)-Dec-19-2022-02-11-50-4377-PMPrøv Risika i dag

 

Konkurs_side_skygge

Ugentlige konkursopdateringer

 

Høj inflation betyder stigende priser og højere omkostninger for virksomhederne.

Inflationen er den højeste i årtier og det er blevet dyrt at drive virksomhed i Danmark. De øgede omkostninger kan medføre at finansielt skrøbelige virksomheder går konkurs. Følg vores opdaterede tal for konkurser i Danmark på siden her og tilmeld dig!