Risika blog

De 10 største revisionshuse målt på antal indsendte 31-12-regnskaber

Skrevet af Nicolai Rasmussen | 21-08-2024 08:49:29

For lidt over en måned siden delte jeg en top 10-liste over de største revisionshuse baseret på antallet af indsendte 31-12-regnskaber. Dengang var listen baseret på 162.000 indsendte rapporter, men nu hvor alle årsrapporter, der skulle indsendes, er modtaget, er det tid til at opdatere listen med de nyeste tal.

 

I denne opdaterede opgørelse har vi baseret os på 184.447 31-12-regnskaber. For at sikre, at vi kigger på reelle revisionsvirksomheder, har jeg denne gang specifikt valgt kun at inkludere årsrapporter, der indeholder en erklæring om enten revision, udvidet gennemgang, review eller opstilling. Dette giver os et mere præcist billede af, hvilke revisionshuse der står stærkest i markedet.

 

Hvordan ser billedet ud i år?

På førstepladsen i forhold til det totale antal indsendte årsrapporter finder vi Beierholm, som igen viser sig at være den absolutte frontløber. Med en solid placering på 1. pladsen er Beierholm det revisionshus, der har indsendt flest årsrapporter i denne regnskabsperiode. Lige i hælene på Beierholm følger BDO Danmark på 2. pladsen, og PwC Danmark  indtager en respektabel 3. plads.

 

Men det er ikke det eneste interessante ved årets data. Når vi udelukkende ser på årsrapporter med en revisionserklæring, bytter nogle af revisionshusene plads. Her indtager PwC Danmark  nemlig en klar 1. plads, hvilket viser deres stærke fokus på revision. BDO Danmark følger efter på 2. pladsen, mens Beierholm denne gang må nøjes med 3. pladsen.

 

Hvorfor er dette vigtigt?

At kende til de største spillere på markedet er ikke kun relevant for virksomheder, der skal vælge et revisionshus. Det er også interessant for alle, der følger med i den finansielle sektor og ønsker at forstå dynamikkerne i branchen. Det giver et fingerpeg om, hvilke revisionshuse der har størst tillid blandt virksomhederne, og hvor virksomhederne føler sig bedst hjulpet i forhold til deres behov.

 

Konklusion

Det er tydeligt, at Beierholm, BDO Danmark og PwC Danmark fortsat er de dominerende aktører, når det kommer til indsendelse af årsrapporter. Mens Beierholm er den største spiller, når vi ser på det samlede antal årsrapporter, har PwC Danmark en klar styrke inden for revisionserklæringer. Det bliver spændende at følge, hvordan disse tendenser udvikler sig i fremtiden, og hvilke revisionshuse der vil være toneangivende i de kommende regnskabsår.