<img src="https://trc.taboola.com/1298824/log/3/unip?en=page_view" width="0" height="0" style="display:none">
Tilbage til oversigten

Invester med dybere og hurtigere indsigt

Journalist, Mikkel Tofte Jørgensen
2 sep. 2020

Udover at være reality-tv om businessengle og håbefulde idé-magere, giver Løvens Hule også et indblik i hvordan man identificerer gode investeringer. Men det er muligt at se rigtigt, selv om man ikke er løve med jagtinstinkt. Faktisk er det sund fornuft at investere med dybere indsigt end blot den hurtige fornemmelse.

Løvens Hule er godt TV, fordi løverne får status af dommere, der kan gennemskue, om en idé og en virksomhed er værd at satse på. Det er X-faktor for spirrende virksomheder, der håber på, at de erfarne dommere med det udviklede jagtinstinkt kan se et godt bytte, når det præsenterer sig.

Sådan var det også for selskabet Firtal Web, der tilbage i 2016 modtog den hidtil største investering i tv programmets historie. Christian Stadil, Jesper Buch og Tommy Ahlers investerede alle tre i virksomheden, fordi deres sjette sans fortalte dem, at Firtal Web kunne blive en god forretning på sigt. I dag er Firtal Web en profitabel virksomhed, der har opbygget en meget sund egenkapitalforrentning. Og på flere andre punkter er det en virksomhed, som løverne sikkert vil være tilfredse med at have investeret i.

 

Det handler om at give dig, der investerer, og dig, der kreditvurderer, dybere og hurtigere indsigt.

 

Det fremgår af det kredittjek, Risika tilbyder gennem sin intuitive platform, der ikke blot giver indblik i virksomheder med ondt i økonomien men så afgjort også dem, der vil udgøre gode samarbejdspartnere og/eller investeringsobjekter. Men nu er Risika ikke skabt for tv-underholdningens skyld, eller for at aktivere den sjette sans. Det handler om at give dig, der investerer, og dig, der kreditvurderer, dybere og hurtigere indsigt.

 

Risika platformen

 

Ikke alle er løver

Den intuitive platform,  rummer flere hundredetusinde af Danmarks registrerede virksomheder. Ikke alle er løver eller klar til at investere blot på en fremvisning for åben skærm. Derfor er nøgletal og indblik i fx branchens samlede risikoprofil samt de enkelte ejeres historik inkluderet.

Klikker man således på Firtal Webs formand og primære investor, Jesper Ernst Hvejsel, får man straks et overblik over, hvordan de 14 virksomheder slår ud på en risikoscore. Så det er muligt nemt og overskueligt at få et historisk indblik i, hvordan en fremtrædende person i en virksomhed har klaret sig. Desuden rummer kredittjekket en såkaldt konkursanalyse, der er et udtryk for, om der har været konkurser blandt de personer, der har relation til virksomheden. I tilfældet Firtal Web er der ikke fundet nogle konkurser.

“Vores kredittjek og platform er blevet vel modtaget af rigtig mange brancher. Fra banker og forsik-ringsvirksomheder til mindre selskaber, der har brug for brugbare indsigter, der både kan identificere de gode og mindre gode virksomheder. Værktøjet er med andre ord med til at skabe sikkerhed i be-slutningsprocessen.”, forklarer CEO i Risika A/S, Timm Jeppesen.

 

Skærmbillede 2020-08-28 kl. 11.16.09

 

Nøgletal, der lyser grønt

Risikas kredittjek giver således et både hurtigt og grundigt indblik i virksomhedernes forretning. Det er en hjælp ikke kun for at identificere firmaer, som lever det økonomiske liv farligt, men også en uvurderlig indsigt for firmaer, som er fornuftige at investere i eller låne penge til. Det er ganske enkelt nemmere at vurdere, om en virksomhed er kreditværdig, hvorfor kredittjekket da også angiver både en låne-ramme og anbefalet kreditdage. I tilfældet Firtal Web lyder det henholdsvis på 3.3 mio i kreditmaksimum og 45 dages kreditværdighed.

 

Risika er meget mere end en kreditscore. Det er en platform, der giver dybere og hurtigere finansiel indsigt.

 

Og dykker vi yderligere ned i firmaets finansielle nøgletal, er der pæne grønne ikoner ud for afkast-ningsgraden og forrentningen af egenkapitalen at finde. Ganske vist er soliditetsgraden middel og angivet ved en gul farve, men med en egenkapitalforrentning på 68% i 2019 (og 59%, 71% samt 43% i årene forinden), er der tale om et firma, der leverer, hvad løverne formentlig havde håbet på. Firtal Web har således haft et positivt resultat de seneste tre år, fremgår det af kredittjekket. Samtidig viser den detaljerede gennemgang, som platformen tilbyder, at antallet af ansatte i Firtal Webs tilfælde, at firmaet er steget mere end 15 % alene i perioden fra oktober 2019 til februar 2020.

“Risika er meget mere end en kreditscore. Det er en platform, der giver dybere og hurtigere finansiel indsigt. Det er et redskab, der giver mulighed for bedre investeringer og samarbejdsaftaler”, fastslår Timm Jeppesen, CEO i Risika A/S