<img src="https://trc.taboola.com/1298824/log/3/unip?en=page_view" width="0" height="0" style="display:none">
Tilbage til oversigten

Ram plet med din online marketing

  • Kundehistorier
  • Viden
Kristoffer Ekelund Gerdes
11 okt. 2019

Der begynder at blive lagt langt større vægt på personalisering i online markedsføring. Forbrugerne er trætte af at se generiske annoncer, der ikke har noget med dem at gøre. Der kommer derfor til at være mere fokus på udtræk af data til mere præcis og relevant målretning, da det vil skabe større sandsynlighed for, at den rette forbruger vil interagere med en given virksomhed.

Udfordringen i dag

Det gælder om at få tiltrukket de mest relevante kunder for ens virksomhed, så man får samlet de varmeste leads, og samtidig adskille sig fra sine konkurrenter. Alt imens man henvender sig til den enkelte kunde. Dette er nogle af de udfordringer, som markedsføringsfolk står overfor i dag, og som vi vil fokusere på i dette indlæg. 

 

Digital leadgenerering

Vi skal ikke mange år tilbage før, at de fleste leads blev genereret igennem uoverskuelige mængder af telefonopkald baseret på lange lister af telefonnumre, og der skal da stadig være virksomheder derude som fortsat benytter denne, efterhånden, forældede metode at få leads på. Denne metode at generere leads på - som måske er en smule subjektivt insinueret - har ikke været den mest effektive måde at opfange potentielle kunder på. 

 

Sidenhen er leadgenerering gået digitalt, både hvad angår B2B og B2C virksomheder. 
De fleste marketingansvarlige ved efterhånden godt, at Facebook er en af værktøjskassens skarpeste redskaber til at nå ud med et budskab til en skarpt defineret målgruppe. Generelt set bliver de sociale medier i høj grad brugt til at skabe awareness og stærke brand identiteter, men de sociale medier kan også bruges til aktivt at finde nye leads til din virksomhed. 

 

Du kan høre mere om emnet her:


Data og personalisering i fokus

En af de muligheder de sociale medier har givet markedsføringsfolk er anvendelsen af lead ads, hvor formularen automatisk bliver udfyldt med brugerens informationer. Dette, kombineret med at man ikke behøver at forlade det specifikke medie, gør at konverteringsraten ryger i vejret. Facebook har efterhånden haft deres lead annoncer i lang tid, og i 2019 kom Linkedin også på banen med deres egen lead-gen annoncer. Men det er ikke nok bare at anvende lead annoncerne, man skal også sørge for, at annoncerne retter sig mod de rigtige personer, og at de samtidig er personlige nok til, at de vil klikke på ens annonce. 

 

Der begynder dermed at blive lagt større vægt på personalisering i online markedsføring, da forbrugerne ikke gider at se annoncer der ikke er relevante for dem. Det kan derfor være en god idé at få opdelt sine kunder i nogle relevante segmenter, hvilket gør det muligt at skabe en mere præcis og relevant målretning for de specifikke kundesegmenter. Der kommer derfor også til at være stort fokus på kvalitetsdata som kan bruges til en meget mere skarp målretning af sine annoncer. Der er derfor et kæmpe potentiale i at anvende den informationsrige data til noget progressivt, så man får mest muligt ud af de marketingaktiviteter man kaster sig over, for at nå ud til endnu flere kunder, og få skabt nogle varme leads til ens salgsteam. 

 

Om du er en marketing-enmandshær i en lille virksomhed, sidder i en kæmpe marketingafdeling eller arbejder for et marketingbureau, så er der mange initiativer man kan tage fat i.

 

Prøv Risika i dag